Duyurular

...

2020-2021 Güz Dönemi Bütünlemede Uygulanacak Sınav ve Ödev Teslim İlkeleri

2020-2021 Güz Dönemi Bütünlemede Uygulanacak Sınav ve Ödev Teslim İlkeleri

Meslek Yüksekokulumuzun 2020-2021 güz yarıyılı bütünleme sınavının sorunsuz bir şekilde geçirilebilmesi için sınav öncesinde ve sınav esnasında uygulanacak bir takım ilkeler belirlenmiştir. Bu maddelere uyulması ve öğrencilere gerekli bilgilerin aktarılması hususunda ilgilerinizi rica ederiz.

Adana Meslek Yüksekokulu Yönetimi

1. Bütünleme Sınavları 10 - 16 Şubat 2021 tarihleri arasında yapılacak olup sınavlar Maksimum 24 saat zaman aralığında tamamlanacaktır. Sınav süresi ilgili öğretim elemanı tarafından ALMS sistemine tanımlanacaktır. Dersin sorumlu öğretim elemanı ALMS de oluşturacağı bir sanal sınıf oturumu ile sınav boyunca öğrencilerin sınavlarını takip edecek, gerek duyduğunda teknik sorumlu Sn. Yusuf POLAT’ dan destek alabilecektir. Ayrıca öğrenciler tarafından ALMS sistemine gönderilebilecek mesajların da devamlı olarak kontrol edilmesi gerekmektedir.

2. Öğrenciler sınavlara ALMS Platformu (https://adanamyo.almscloud.com/) üzerinden erişerek giriş yapabileceklerdir. 

3. Ödev/Proje için teslim süresi ilgili öğretim elemanı tarafından belirlenecek olup son teslim tarihi 16 Şubat 2021 olarak belirlenecektir.

4. Öğrencileri sınavla ilgili açıklamaları okuyup onayladıktan sonra belirlenen saatte sınava giriş yapılabilecektir.

5. Sınavlara Sınav Başlangıç ve Sınav Bitiş süreleri arasında erişim sağlanabilecektir. Her sınav 1 kere başlatılabilecek olup sınav esnasında teknik/sistemsel bir sorun yüzünden devam edilememesi durumunda öğrenci ilgili sınav oturumuna 3 defa tekrar giriş yapabilecektir. Bunun için öğretim elemanı tarafından sınav oluşturulurken sınava giriş sayısı 3 olarak belirlenecektir. Sınavı bitir butonuna basılırsa öğrencinin sınava tekrar giriş yapabilmesi mümkün olmayacaktır.

6. Sınav esansında öğrenciler kalan sınav süresini ekrandan takip edebileceklerdir.

7. Öğrenciler sınav esnasında her sayfada bir soru ve o soruya ait cevap şıklarını ekranda göreceklerdir.

8. Öğrencilerin cevapladıkları sorulara geri dönebilmesi mümkün olabilecektir.

9. Başka bir öğrencinin yerine sınava girilmesi ya da kendisinin yerine başka birinin sınava sokulması eylemlerinin tespit edilmesi durumunda öğrencinin sınavı geçersiz sayılacak ve bu eylem ….. sayılı Yükseköğretim Kurumları Öğrenci Disiplin Yönetmeliği kapsamında değerlendirilecektir.

10. Sınav sistemine erişen kullanıcıların tüm hareketleri (log) kayıt altına alınacaktır (Sisteme başarılı ya da başarısız giriş denemeleri ve nedenleri, cihaz bilgisi, IP bilgisi, sayfalar/sorular arasında geçişler, işaretlenen cevaplar vb.)

11. Sistemde oluşabilecek yoğunluk nedeniyle mağduriyetler oluşmaması için sınav oturumunun son saatlere bırakılmaması gerekmektedir.

12. Öğrencilerin sınavda tüm soruları cevaplandırdıktan ve kontrol ettikten sonra Sınavı Bitir butonu ile sınavlarını sonlandırmaları gerekmektedir. 

13. Sınavlarla ile ilgili yaşanacak sorunların İletişim Araçları Mesaj menüsü ile ilgili dersin öğretim elemanına, diğer tüm sorunların ise İletişim Araçları Yardım Masası üzerinden teknik sorumlu Sn. Yusuf POLAT’a bildirilmesi gerekmektedir. 

14. Sınavlara giremeyen öğrencilerin mazeretleri ile ilgili başvuru sonuçları daha sonra ALMS Platformu (https://adanamyo.almscloud.com/) üzerinden öğrencilerimize bildirilecektir.