Makine ve Metal Teknolojileri Bölümü

Makine ve Metal Teknolojileri Bölümü çatısı altında;

Makine Programı örgün ve ikinci öğretimde, Makine Resim ve Konstrüksiyon Programı örgün ve ikinci öğretimde eğitim-öğretime devam etmektedir.

Makine ve Metal Teknolojileri Bölümü, endüstriyel üretim süreçlerinin temelini oluşturan makine mühendisliği ve metal teknolojileri alanlarına odaklanarak öğrencilere kapsamlı bir eğitim sunan önemli bir disiplindir. Bu bölüm, öğrencilere makine tasarımı, malzeme bilimi, üretim teknikleri, otomasyon sistemleri ve enerji verimliliği gibi konularda geniş bir bilgi yelpazesi sunarak, onları endüstri standartlarına uygun çözümler üretebilecek nitelikli profesyoneller olarak yetiştirmeyi amaçlar.

Makine ve Metal Teknolojileri Bölümü, öğrencilere laboratuvar deneyimleri ve sanayi stajları aracılığıyla pratik beceri kazandırarak, teorik bilgilerini uygulama yeteneği kazanmalarına olanak tanır. Ayrıca, otomotiv sektörü, enerji, metalurji ve üretim endüstrilerindeki yeniliklere odaklanarak, öğrencilere sektördeki güncel gelişmeleri takip etme ve bu alandaki değişen ihtiyaçlara etkili çözümler üretme fırsatı sunar. Makine ve Metal Teknolojileri Bölümü mezunları, mühendislik, üretim yönetimi, Ar-Ge veya proje yönetimi gibi çeşitli kariyer yollarında başarıyla ilerleyebilirler.