2023-2024 Eğitim-Öğretim yılı Zorunlu Yabancı Dil (İngilizce) Dersi Muafiyet Sınavı18 Ekim 2023 tarihinde 12:05 - 12:50 saatleri arasında Adana Meslek Yüksekokulu Dersliklerinde yüz yüze olarak yapılacaktır.

Bu sınava;

1. Üniversiteye Yeni Kayıt Yaptıran Öğrenciler (2023 Girişli Öğrenciler)

2. Üniversiteye Kayıt Olduğu Yıl Öğrenime Başlamayıp Kaydını Donduran Öğrenciler  (2022 Girişli Öğrenciler) Girebilecektir.

3. Dersi alttan alan öğrenciler sınava alınmayacaktır.

4. Geldikleri Üniversitede Ortak Zorunlu Yabancı Dil İngilizce dersini almış, yatay/dikey geçiş yaparak Üniversitemizde öğrenimlerine devam edecek öğrenciler de, bu sınava alınmayacaktır.

Sınav 50 (elli) adet çoktan seçmeli sorudan oluşmaktadır. Sınav süresi 45 (kırk beş) dakika olacaktır. Sınav bir defaya mahsus, yukarıda belirtilen gün ve saatte yapılacaktır. Başka bir tarihte muafiyet veya telafi sınavı yapılmayacaktır. Sınava girmeyen/giremeyen öğrenciler dersi almış sayılırlar.

Muafiyet Sınavına Başvuru:

ÇUBİS'e giriş yaptığınızda "Seçilen Dersler" menüsünde kayıt yaptığınız dersler listelenecektir. UIN101 - İngilizce I dersinde "Muafiyet Başvurusu Yap" butonuna tıklarsanız başvuru yapmış olursunuz.